Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szabadságot akar adni neked

2013. szeptember 23. 03:00 - FodorImi

„Ha a Fiú szabaddá tesz, akkor valóban szabadok lesztek” (János 8:36 – TEV fordítás)

A világ szerint a szabadság olyan élet, amit semmi nem korlátoz. „Megtehetek bármit, amit meg akarok tenni, mondhatok bármit, amit mondani akarok, anélkül, hogy bárki beleszólna, hogy mit tegyek.” Te megégethetsz mindenki mást, de te csak mégy a magad útján. A világ azt mondja, csak úgy érheted el a szabadságodat, ha teljesen önző vagy.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az igazi szabadsághoz Jézuson keresztül vezet az út. „Ha a Fiú szabaddá tesz, akkor valóban szabadok lesztek” (János 8:36 – TEV fordítás)

Az a valódi szabadság, hogy szabad vagy a félelemtől, a bűntől, az aggódástól, a keserűségtől és a haláltól. Szabad vagy a képmutatástól, mert szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulhatsz meg az ilyenfajta félelmektől? Ha engeded, hogy Isten szeressen! János apostol tanítja, hogy „a szeretetben nincs félelem. Sőt a tökéletes szeretet elűzi a félelmet.” (1 János 4:16 – NIV fordítás)

Mikor felismered, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz el igazi szabadságban élni. Tulajdonképpen Istent imádod, mikor felismered, hogy „Isten a szeretet.” Istent imádod, mikor egyetértesz azzal, hogy Ő egy szerető, gondviselő, bőkezű Isten, és mi annyit tehetünk, hogy „bízunk benne, megmaradunk az Isten irántunk való szeretetében” (1 János 4:16)

Beszéljetek róla:

  • Mit kell feladnod az életedben, hogy megtapasztald a szabadságot Jézus Krisztuson keresztül?
  • Mit nyersz a Jézus Krisztusban való szabadság által? Mi változik meg a kapcsolataidban, a magatartásodban, a jövődben?


(Daily Hope by Rick Warren – 2013.09.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása